Az ivóvíz ólomtartalmával összefüggő probléma végleges megoldását az ólomcsövek cseréje jelenti, de addig is fontos, hogy a lakosság számára olyan átmeneti megoldásokat javasoljunk, amellyel csökkenthető az ivóvíz ólomtartalma.

Egyik ilyen átmeneti megoldás az otthoni ivóvíz utótisztító kisberendezések alkalmazása.  Azonban nem minden típus, és nem minden gyártmány képes ugyanolyan hatékonysággal csökkenteni az ivóvízben előforduló ólmot. Ezért fontos, hogy ezeket az eszközöket egyedileg megvizsgáljuk és komplexen értékeljük a lehetséges kockázatok figyelembevételével.

 

A projekt keretében 10 különböző típusú kisberendezés vizsgálatát tervezzük. A vizsgálatban a kisberendezések forgalmazói önkéntesen vehetnek részt a jelentkezési lap kitöltésével és megküldésével a munkacsoport címére: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.. A jelentkezési határidő: 2018. október 31.   A jelentkezési lapot, a vizsgálatban való részvétel további feltételeit és a részleteket az alábbi linken letölthető felhívásban és 1. sz. mellékletben találják.

 

Az ólomeltávolítás igazolására az általunk elvégzett vizsgálatok megfelelő eredmények esetén felhasználhatóak.

 

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk