Üdvözöljük Népegészségügyi Elemzési Központ honlapján!

EgyreNEKIR INFÓGRAFIKA1 nagyobb jelentőséggel bír egy adott lakosság egészségi állapotának, demográfiai, társadalmi-gazdasági helyzetének meghatározása azonosítása. A honlapon elérhető információk segíthetnek - akár a helyi szintű - egészségpolitika, népegészségügy számára a lakosság egészségi állapotának alapvető szintű megismeréséhez, jellemzéséhez. A fellelhető/letölthető információk, térképek segítségével készített helyzetelemzések által meghatározhatók nemcsak az adott lakosság körében létező egészségproblémák, betegségterhek, hanem a problémák priorálása is lehetséges. 

A NEKIR a magyar népesség egészségi állapotáról az azt befolyásoló tényezőkről nyújt alapvető információkat a helyi egészségpolitikusok, népegészségügyi/egészségfejlesztési szakemberek számára.

Hogy miért hasznosak ezek az információk, az könnyen megérthető az INFOGRAFIKÁNK segítségével!

 

Tudástár  NEKIR

 

 

A TUDÁSTÁR adatbázisából a 0-18 éves korú népességre, a NEKIR (Népegészségügyi Elemző Központ Információs Rendszer) adatbázisából pedig a felnőtt lakosságra vonatkozó mutatók érhetők el.

Jó elemzést kívánunk!

 

A feldolgozott adatok vonatkozásában az adatgazda az NNK. Az adatok regisztrált felhasználók számára, kizárólag saját részre, tudományos és szakmai célból használhatók fel. A jogosult felhasználás is csak forrásmegjelöléssel, az eredeti információ megváltoztatása, módosítása nélkül engedélyezett!
Hivatkozás rendje
Irodalomjegyzékben: Népegészségügyi Elemzési Központ Információs Rendszer (NEKIR), EFOP 1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 számú, Egészségügyi Ellátórendszer Szakmai Módszertani Fejlesztése projekt, Nemzeti Népegészségügyi Központ, 2019
Szövegben: NEKIR-NNK, 2019

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk