Térképünk segítségével most megtudhatja, lakóhelye szerint mekkora az ivóvízben előforduló ólom kockázata.
Kérjük, hogy első lépésként válassza ki a megyét, ahol él, majd kattintást követően a keresőbe írja be a pontos lakcímét.

(Mobiltelefonon kérjük duplán érintse meg a kívánt vármegyét az eredmények megjelenítéséhez, vagy használja a térkép alatti felsorolást! Az eredményeket ábrázoló térkép betültődése több másodpercet is igénybe vehet!) 

Mapify - test Budapest Pest megye Baranya megye Fejér megye Győr-Moson-Sopron megye Komárom-Esztergom megye Somogy megye Tolna megye Vas megye Veszprém megye Zala megye Bács-Kiskun megye Békés megye Borsod-Abaúj-Zemplén megye Csongrád megye Hajdú-Bihar megye Heves megye Jász-Nagykun-Szolnok megye Nógrád megye Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

Bács-Kiskun vármegye
Baranya vármegye
Békés vármegye
Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye
Budapest
Csongrád vármegye
Fejér vármegye
Győr-Moson-Sopron vármegye
Hajdú-Bihar vármegye
Heves vármegye
Jász-Nagykun-Szolnok vármegye
Komárom-Esztergom vármegye
Nógrád vármegye
Pest vármegye
Somogy vármegye
Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye
Tolna vármegye
Vas vármegye
Veszprém vármegye
Zala vármegye

Az ivóvízben levő ólom kockázatának becslése az országos ólomkockázat-felmérés (ún. feltáró monitoring) eredményein alapul, amely egy országos szinten reprezentatívnak tekinthető vizsgálat, közel 2800 ivóvíz mintavétellel. Az ólomkockázat épülettömb szinten van megadva, ahol egy épülettömb az egymást keresztező utak, utcák által lehatárolt épületek csoportja. (Az ólomkockázat meghatározásánál többek között az épületkort is figyelembe vettük, a felhasznált épületkor adatok a 2011. évi népszámlálás alapján a Központi Statisztikai Hivatalból származnak, tehát a térképek a 2011. után bekövetkezett változásokat nem jelenítik meg.)

Fontos, hogy egy adott épület, lakás kockázata eltérhet az épülettömbre becsült átlagos kockázattól, mivel egy régi építésű, magas kockázatúnak ítélt épülettömbön belül lehet új építésű épület (aminek a kockázata alacsony) és ennek a fordítottja is igaz lehet: egy új építésű épülettömbben is lehet néhány régen épült ház, amelyeknek a kockázata magas lehet. A kockázatot az is csökkenti, ha egy régi épületben a régi ólom vízvezetékeket már kicserélték. A kockázat pontosabb meghatározásához használja a kockázati kalkulátorunkat is:

https://efop180.antsz.hu/temak-konyezetegeszsegugy/olom-az-ivovizben/ivoviz-kockazati-kalkulator.html

 

 

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk