Tájékoztatók

Tájékozódj rendszeresen az aktuális pollenhelyzetről! - VIDEÓ

Az „Allergén növények” c. kiadvány két kötete az allergén fák és cserjék, illetve a lágyszárú növények felismerését segíti.
A kiadványokat az allergiások, a kertészkedők és a várostervezők figyelmébe is ajánljuk.
Hiánypótló kiadványunkban összesen 104 növény potenciális allergenitását is feltüntettük.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértői összeállítottak egy olyan útmutatót, amely szakmai és kommunikációs segítséget nyújt egészségügyi szakemberek, egészségfejlesztők és kormányhivatalokban dolgozók számára.

Fontos tudni, hogy az ivóvízzel érintkezésbe lép anyagoknak - így a vízcsöveknek is – rendelkezniük kell közegészségügyi minősítéssel és nyilvántartásba vétellel. A nyilvántartásba vételi folyamat során ezeknek a csőanyagoknak a laboratóriumi vizsgálatát is elvégzi a Nemzeti Népegészségügyi Központ (továbbiakban: NNK), amely során azt vizsgálják, hogy milyen anyagok és milyen mennyiségben kerülhetnek bele az ivóvízbe az adott anyagból, és ezek alapján alkalmazható-e az adott termék ivóvíz-ellátásban. Emellett az ivóvíz-ellátásban használt csövek építési anyagnak minősülnek, így az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. (ismertebb nevén ÉMI) által kiadott Nemzeti Műszaki Értékelés is szükséges a forgalmazásukhoz. E folyamatban mechanikai szempontból értékelik a termékeket.

Milyen mintákat javasolt levenni a csapvíz ólomtartalmának vizsgálatához? Minden mintavételi helyről 2 féle minta levétele szükséges.

Tudta, hogy a közműszolgáltató a vízóráig felelős a vízminőségért? Az ingatlanon belül már a tulajdonos feladata a a víz megfelelő minőségének a biztosítása. - VIDEÓ

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk