Parlagfű Pollen Riasztási Rendszer

Csökkenő tendenciát mutat, azonban országosan még mindig magas a parlagfű pollenkoncentrációja.

A parlagfű virágporának mennyisége a csapadékos tájakon lecsökkent, de még mindig a tüneteket okozó, közepes tartományban alakul, a szárazabb területeken pedig továbbra is magas, esetenként elérheti a nagyon magas szintet is. A hétvégén érkező csapadék hatására várhatóan tovább csökken a parlagfű pollenkoncentrációja, a tünetek enyhülésére lehet számítani.

Az elmúlt hetek tartósan nagyon magas pollenkoncentrációja miatt a belső terekben nagy mennyiségű pollen ülepedhetett ki. Felhívjuk a parlagfű virágporára allergiások figyelmét, hogy az enyhülést kihasználva a beltéri pollenterhelést csökkenthetik takarítással (portalanítással, szőnyegtisztítással, ágyneműcserével, függönymosással), illetve a kora reggeli és az esti órákban történő szellőztetéssel.

A parlagfűre érzékeny allergiások számára fontos a megfelelő gyógyszerek szedése, valamint szükség esetén a szakorvos felkeresése. A tünetek enyhítésére javasolt a pollen-előrejelzés folyamatos követése, valamint vegyék figyelembe honlapunkon található tanácsainkat.

Az aktuális polleninformációk megtalálhatók a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ honlapján.

00 fooldal projekt pollen ver4 jav

 

Előrejelzés az adott órában:

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk