Nagyon alacsony annak a kockázata, hogy az Ön csapvizében határértéket meghaladó, egészségkockázatot jelentő ólom van. Az alábbi javaslatok betartása az ólomtartalomból függetlenül javasolt a biztonságos ivóvízfogyasztás érdekében.

Ivás és főzés céljából minden esetben hidegvizet használjon! Fogyasztás előtt mindenképpen javasolt röviden kifolyatni a csapot. A meleg víz és a csőben hosszabb ideig álló (ún. pangó) víz különböző egyéb szennyezőanyagokat (egyéb fémeket, szerves anyagokat) oldhat ki az ivóvízhálózatból. A kifolyatott víz egyéb háztartási célra (pl. mosogatás, felmosás, szobanövények locsolása) és higiénés célra (pl. fogmosás, kézmosás, fürdés) korlátlanul felhasználtató. Egy napi fogyasztásra szánt vizet tárolhat a hűtőszekrényben is, így csak egyszer kell a csapot kiereszteni.

További információ olvasható a témáról az alábbi linkeken:

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk