Nagyon alacsony annak a kockázata, hogy az Ön csapvizében határértéket meghaladó, egészségkockázatot jelentő ólom van. Az alábbi javaslatok betartása az ólomtartalomból függetlenül javasolt a biztonságos ivóvízfogyasztás érdekében.
Ivás és főzés céljából minden esetben hidegvizet használjon! Fogyasztás előtt mindenképpen javasolt röviden kifolyatni a csapot. A meleg víz és a csőben hosszabb ideig álló (ún. pangó) víz különböző egyéb szennyezőanyagokat (egyéb fémeket, szerves anyagokat) oldhat ki az ivóvízhálózatból. A kifolyatott víz egyéb háztartási célra (pl. mosogatás, felmosás, szobanövények locsolása) és higiénés célra (pl. fogmosás, kézmosás, fürdés) korlátlanul felhasználtató. Egy napi fogyasztásra szánt vizet tárolhat a hűtőszekrényben is, így csak egyszer kell a csapot kiereszteni.
További információ olvasható a témáról az alábbi linkeken: