COVID-19

A koronavírus okozta állapotok óriási feladatokat rónak a szülőkre. Tippeket adunk a közös idő eltöltéséhez. 

Amikor mindennapi életünket felkavarja egy váratlan egészségügyi vészhelyzet, illetve megjelennek ehhez kapcsolódóan ránk is ható korlátozások mindenképpen megterhelő ez lelkünk számára. Most tippeket adunk, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot. 

Igen, lehetséges. Használja ki, hogy több időt tölthet gyermekeivel, megmutatjuk hogyan.

Covid child 1 

 

A társas kapcsolatok a járvvány időszakában még jobban felértékelődnek. 

Tudjon meg mindent a legfontosabb szabályokról!

A Koronavírus járvány ideje alatt 1 

 

A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani a járvány idején is. 

Koronavírus, influenza, allergia vagy nátha? Ismerje meg az egyes betegségek leggyakoribb tüneteit.

Tünetek összehasonlítása 2 

 

Mit egyen a család a karantén idején? – tippek az egészséges táplálkozáshoz.

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Betegbiztonsági Tanszéki Csoportjának munkatársai  ajánlásokat készítenek a COVID- 19 járvánnyal kapcsolatban, amelyeket közzétesznek a NEVES Fórum honlapján is. Látogasson el a portálra, tudjon meg minél többet a COVID-19 járványról.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a következő NEVES Fórum időpontja bizonytalan. A jelenlegi időszak a sok szakmai kihívás mellett számtalan dolgozói-, ésezzel együtt betegbiztonsági kockázatot is rejt, melyek kezelésével kapcsolatbanigyekszünk támogatást nyújtani az ellátó intézmények számára.

Vállaljuk, hogy folyamatosan figyeljük és rendszerezzük a járvánnyal összefüggő intézményiszintű menedzselési feladatok nemzetközi szakirodalmát, és gyűjtjük a kapcsolódó hazaiajánlásokat és tapasztalatokat. A lényeget kiemelve adjuk át a gyakorlati ismereteket, mindenkiszámára könnyen érthetően és elérhetően. Megosztjuk a tudásunkat, hogy több idő maradjona gyógyításra!

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Betegbiztonsági Tanszéki Csoportjának munkatársai által készített ajánlásokat közzétesszük a NEVES Fórum honlapján is.

Nagy örömmel vennénk az anyagok kapcsán megfogalmazott észrevételeket, véleményeket.

Kérjük, amennyiben munkahelyén olyan, a COVID-19 járvány idején felmerültmenedzsmenti vagy betegbiztonsági problémával találkozik, mellyel kapcsolatbanmegoldást keres, írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és mi igyekszünksegítséget nyújtani a kapcsolódó szakirodalmak áttekintésével, munkatársaink gyakorlatitapasztalatainak felhasználásával készülő ajánlásainkkal.

Ha munkahelyén kitaláltak egy jó megoldást valamely problémára, ami más számára ishasznos útmutatásul szolgálhat, kérjük, írja meg nekünk, és mi segítünk abban, hogy ezek a jóötletek másokhoz is eljuthassanak!

Mi így segítünk, hogy segíthessenek!

Az ajánlások az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 jelű, az "Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejelesztése" című projekt támogatásával készülnek.

 

Mit tehetünk ha félelmet, dühöt, szorongást érzünk?  Íme néhány tipp, hogy a veszélyhelyzet alatt is kiegyensúlyozottak maradjunk mentálisan!

COPING WITH STRESS in Hungarian 1

 

A felmérések mégis azt mutatják, hogy az emberek körülbelül 60%-a nem mos kezet hazaérkezés után, és csupán minden nyolcadik embernek jut eszébe étkezés előtt kezet mosni. A szennyezett, piszkos kézzel a fertőzések akár 80-90%-a is továbbadható, legkönnyebben a légúti, és a hasmenéses betegségek terjednek kéz útján.

fertotlenito kezmosas menete

WHO fertotlenito kezmosas menete

WHO alkoholos kezbedorzsoles menete

A megváltozott helyzet és az arra való reagálás a gyerekeket is komoly kihívások elé állítják. Tanácsinkkal segítünk, hogyan támogassa gyermekeit a nehézségek leküzdésében.

COPING WITH STRESS CHILDREN in Hungarian

 

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss