COVID-19

A járvány terjedése az emberek viselkedésén is múlik. Mit kell tenni a kontaktfertőződés megelőzése érdekében?

KONTAKTFERTZDS FOLYAMATA narancs

 

A csecsemők egészséges fejlődéséhez az anyatejjel való táplálás a legmegfelelőbb! 

Szoptats a COVID 19 jrvny idejn

Amikor mindennapi életünket felkavarja egy váratlan egészségügyi vészhelyzet, illetve megjelennek ehhez kapcsolódóan ránk is ható korlátozások mindenképpen megterhelő ez lelkünk számára. Most tippeket adunk, hogy vészeljük át ezt a nehéz időszakot. 

Tegyen lelke egszsgrt COVID EFOP180 final

Felborult napirend és korlátozott vásárlási lehetőségek mellet még nehezebb a helyes étkezés. Megmutatjuk mire figyeljen egészsége érdekében.

Táplálkozási tippek karantén idején COVID EFOP180 final

A társas kapcsolatok a járvvány időszakában még jobban felértékelődnek. 

Maradjon otthon COVID EFOP180 final

A mozgás lehetőségének korlátozása mindenkit egyaránt érint. Legyen gyermek, felnőtt vagy szépkorú, tippeket adunk, hogyan maradhat aktív ebben a helyzetben is.

maradjunk aktívak idősebbek  maradjunk aktívak felnőttek  maradjunk aktívak gyerekek  

A korszerű, kiegyensúlyozott étkezésen belül a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra is érdemes figyelmet fordítani a járvány idején is.

Hidratálás COVID EFOP180 final

Ne szégyellje, ha Ön vagy családtagja, ismerőse nehezen birkózik meg helyzetével. A segítség egy telefonhívásra van.

LELKI ELSŐSEGÉLY COVID

Mit tehetünk ha félelmet, dühöt, szorongást érzünk?  Íme néhány tipp, hogy a veszélyhelyzet alatt is kiegyensúlyozottak maradjunk mentálisan!

COPING WITH STRESS in Hungarian 1

 

A járványhelyzet miatt még feszültebbnek érzi magát? 10 apró lépéssel bárki ellazulhat, Ön is képes rá!

Relaxáció 10 lépésben

A megváltozott helyzet és az arra való reagálás a gyerekeket is komoly kihívások elé állítják. Tanácsinkkal segítünk, hogyan támogassa gyermekeit a nehézségek leküzdésében.

COPING WITH STRESS CHILDREN in Hungarian

 

A relaxáció mindig, minden élethelyzetben segít a stressz leküzdésében. Most megtudhatja hogyan támogatja ezzel szervezetét.

Relaxáció a karantén alatt is

Tudjon meg mindent a legfontosabb szabályokról!

A Koronavírus járvány ideje alatt 1 

 

Úgy érzi, most még stresszesebb az élete? A magas stressz szint tudatosan, némi odafigyeléssel csökkenthető. Nézze meg javaslatainkat!

STRESSZCSÖKKENTÉS a karantén idejére

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Betegbiztonsági Tanszéki Csoportjának munkatársai  ajánlásokat készítenek a COVID- 19 járvánnyal kapcsolatban, amelyeket közzétesznek a NEVES Fórum honlapján is. Látogasson el a portálra, tudjon meg minél többet a COVID-19 járványról.

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel a következő NEVES Fórum időpontja bizonytalan. A jelenlegi időszak a sok szakmai kihívás mellett számtalan dolgozói-, ésezzel együtt betegbiztonsági kockázatot is rejt, melyek kezelésével kapcsolatbanigyekszünk támogatást nyújtani az ellátó intézmények számára.

Vállaljuk, hogy folyamatosan figyeljük és rendszerezzük a járvánnyal összefüggő intézményiszintű menedzselési feladatok nemzetközi szakirodalmát, és gyűjtjük a kapcsolódó hazaiajánlásokat és tapasztalatokat. A lényeget kiemelve adjuk át a gyakorlati ismereteket, mindenkiszámára könnyen érthetően és elérhetően. Megosztjuk a tudásunkat, hogy több idő maradjona gyógyításra!

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ Betegbiztonsági Tanszéki Csoportjának munkatársai által készített ajánlásokat közzétesszük a NEVES Fórum honlapján is.

Nagy örömmel vennénk az anyagok kapcsán megfogalmazott észrevételeket, véleményeket.

Kérjük, amennyiben munkahelyén olyan, a COVID-19 járvány idején felmerültmenedzsmenti vagy betegbiztonsági problémával találkozik, mellyel kapcsolatbanmegoldást keres, írjon nekünk a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, és mi igyekszünksegítséget nyújtani a kapcsolódó szakirodalmak áttekintésével, munkatársaink gyakorlatitapasztalatainak felhasználásával készülő ajánlásainkkal.

Ha munkahelyén kitaláltak egy jó megoldást valamely problémára, ami más számára ishasznos útmutatásul szolgálhat, kérjük, írja meg nekünk, és mi segítünk abban, hogy ezek a jóötletek másokhoz is eljuthassanak!

Mi így segítünk, hogy segíthessenek!

Az ajánlások az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 jelű, az "Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejelesztése" című projekt támogatásával készülnek.

 

A koronavírus okozta állapotok óriási feladatokat rónak a szülőkre. Tippeket adunk a közös idő eltöltéséhez.

Gyermekkel otthon COVID EFOP180 final

A felmérések mégis azt mutatják, hogy az emberek körülbelül 60%-a nem mos kezet hazaérkezés után, és csupán minden nyolcadik embernek jut eszébe étkezés előtt kezet mosni. A szennyezett, piszkos kézzel a fertőzések akár 80-90%-a is továbbadható, legkönnyebben a légúti, és a hasmenéses betegségek terjednek kéz útján.

fertotlenito kezmosas menete   WHO alkoholos kezbedorzsoles menete

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk