Fejlesztési cél: A diák tudjon róla, hogy a gabonafélék az egészséget támogató étrend részét képezik. Legyen tisztában a gabonák élettani hatásával és fogyasztásának javasolt gyakoriságával. Ismerje meg a kenyér készítésének, összetételének típusait és tisztelje, értékelje az ételt. A diák értse meg, hogy a napi energiaszükséglet összefügg a fizikai aktivitással. Tudja, hogy az életmód jelentősen hat a későbbi egészségre és szorosan összefügg a testtömeggel/testsúllyal. Tanítói segítséggel ismerje fel, hogy mit tehet az elhízás és a túlzott soványság ellen. Ha szükséges tudjon változtatni az életmódján, az étkezési szokásain. Ismerje meg a folyadékellátottság jelentőségét az egészség megőrzésében, szerepét a test felépítésében és a szervek normál működésében. Tudja, melyek a nagy víztartalmú táplálékaink, amik szintén hozzájárulnak a folyadékszükséglet kielégítéséhez. Képes legyen a helyes folyadékválasztásra, ismerve, hogy a folyadék elnevezések milyen tartalmat jelentenek. 
1. Foglalkozásterv: Mindennapi kenyerünk – barát, vagy ellenség? Témakörök: A gabonafélék fogyasztásának aránya, gyakorisága, élettani jelentősége. A kenyér összetétele és fajtái, az elkészítés módjai. Az étel és előállítóinak megbecsülése.
2. Foglalkozásterv: Miből lesznek a zsírpárnáid? Témakörök: Önmagunk/testalkatuk alapos megismerése segíti az egészséges életmód kialakítását, segíti az életmódra vonatkozó döntések meghozatalát. A napi energiaszükséglet összefügg a fizikai aktivitással. Az életmód jelentősen hat a későbbi egészségre és szorosan összefügg a testtömeggel/testsúllyal. 
3. Foglalkozásterv: A folyadékok titkai Témakörök: Folyadékellátottság jelentősége az egészség megőrzésében és az élettani folyamatokban. Nagy víztartalmú táplálékaink, helyes ismeret a folyadékválasztás szempontjairól.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.