A kiegészítő szakmai kommunikációs segédanyagok nem csak a modulokhoz és foglalkozástervekhez készültek, de ezekhez szorosan nem kötődő, mégis témájukban az egészségfejlesztést, preventív gondolkozást elősegítik, mint például órarend vagy könyvjelző. Az elkészült segédanyagok digitális formában elérhetőek a digitális tananyagtár felületén (https://efop180.antsz.hu/jatszoter/index.php). Az iskolai egészségfejlesztésben résztvevő szakemberek letöltés után könnyen ki tudják nyomtatni színesben vagy fekete-fehérben az iskolában rendelkezésre álló nyomtatókon A3-as vagy A4-es méretben. A segédanyagok célja, hogy a pedagógusok eszköztárát bővítsék és színesítsék, illetve, hogy az oktatás folyamatát és a megértést vizuálisan is segítsék.

Az alsós tagozatban az anyagok az óra szerves részét képezhetik (pl. a gyerekek kiszínezik, összeragasztják), így segítve a tudás elmélyítését. Lehetőség van arra is, hogy a tanulók hazavigyék az elkészített anyagokat szüleiknek, testvéreiknek is megmutatva. A felsőbb osztályokban a memorizálás és megértés támogatása vagy a figyelemfelhívás inkább a szerepük. Például a helyes testtartás plakát, mely rajzosan és szövegesen mutatja be az íróasztal mögötti megfelelő testtartás fontosságát. A fentiek mellett az anyagok tanórán kívül, az iskola területén is használhatók. Ilyen például az egészséges táplálkozásról szóló tányéralátét, mely az iskolai menzán akár kampányszerűen is használható egy projekt hét keretében.

A szakmai és kommunikációs segédanyagok szakmai tartalmát az adott modul tananyagfejlesztő segítségével alakítottuk ki, míg a vizuális és szöveges megjelenést egy grafikus és az NNK projekt kommunikációjáért felelős szakértők bevonásával hoztuk létre.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.