Fejlesztési cél: Ismerete bővüljön az energia fogalmáról és az energia-egyensúlyról. Tudja a tápláltsági állapotra vonatkozó Test-Tömeg Index / TTI = Body Mass Index/ BMI számítást elvégezni, a tápláltsági állapotra vonatkozó referenciákat értelmezni és összevetni a saját, megmért értékekkel. Képes legyen a kapott eredmények alapján megfelelő teendők felismerésére, a mindennapi életben való alkalmazására. Értse meg az életmód és az egészség, az egészséges táplálkozás közötti összefüggés kapcsolatát. Legyen tisztában azzal, hogy a túlsúly, az elhízás, a krónikus nem fertőző betegségek kialakulását segítik. Érdeklődését felkeltse az anyag az egészségvédelemmel kapcsolatos információk iránt, megfelelő szintű jártasság alakuljon ki az információk feldolgozásában, értelmezésében. Az egészséges táplálkozás jellegzetességeire alapozott tudatos fogyasztói szokásainak megalapozása, fejlesztése. A reklámok által alkalmazott termékértékesítő módszerek megismertetése, az információk kritikus szemléltetése és értékelése, vitakészség fejlesztése. 
1. Foglalkozásterv: Energiaháztartás – energiaegyensúly - tápláltsági állapot Témakörök: Energia fogalma és az energia-egyensúly. A tápláltsági állapotra vonatkozó Test-Tömeg Index számítás, percentilis táblázat adatainak értelemzése, a következtetések levonása és a szükséges teendők meghatározása.
2. Foglalkozásterv: Táplálkozási szokások hatása az egészségi állapotunkra. Tények, tévhitek Témakörök: Életmód és az egészség, az egészséges táplálkozás közötti összefüggés. A túlzott soványság, a túlsúly és az elhízás következményei, a táplálkozással összefüggő krónikus nem fertőző betegségek. Ismeretszerzési, ismeretfeldolgozási módszerek.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.