Fejlesztési cél: Ismerje az alapanyagok, ételek nevét, jellemző összetevőket. Tudjon arról, hogy milyen minőségi elvárások vannak az élelmiszerek esetében. Ismerje fel, hogy az étkezés nem csak tápanyag- és energiabevitel, hanem szociális, közösségi és érzelmi konnotációi is vannak. Tudását az ételek összetevőiről a gyakorlatban is rutinosan alkalmazza és különbséget tud tenni evés, táplálkozás és étkezés között. Ki tudja számolni a napi energiaszükségletét és megérti, hogy az e felett elfogyasztott kalória többlet - amit nem mozog le – elhízáshoz vezet. 
1. Foglalkozásterv: Alapanyagok, ételek, áruismeret – Tudod, hogy mit eszel, mit veszel? Témakörök: Alapanyagok, ételek neve, jellemző összetevőik, minőségi elvárások. Az étkezés szociális, közösségi és érzelmi aspektusai. 
2. Foglalkozásterv: Evés, táplálkozás, étkezés Témakörök: Tápanyagok és ételek, élelmiszerek kapcsolata, energiaszükséglet, ételadagok.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.