Fejlesztési cél: Tudja, mit, hogyan tehet a táplálkozás és életmód segítségével az egészsége megőrzéséért és a betegségek megelőzéséért. Legyen tisztában azzal, hogy tápláltsága hatással van a jelen és későbbi egészségére, jóllétére. Megismeri a testalkatot, a külső megjelenést befolyásoló tényezőket és az életmód hatását. Eligazodjon és értelmezni tudja a tudományos igényű szakmai anyagokat, táblázatokat, grafikonok adatait. Érzékenység és felelősség tudata kialakuljon saját magukért, másokért, a környezetért. Az élelmiszerekre vonatkozó információkat helyes alkalmazza.
1. Foglalkozásterv: Testösszetétel, testalkat Témakörök: A túlsúly, elhízás és a túlzott soványság következményei. A testalkatot, a külső megjelenést befolyásoló tényezők. Tudományos igényű szakmai anyagok táblázatok, grafikonok adatainak értelmezése. Az élelmiszerekre vonatkozó információk helyes alkalmazása. 
2. Foglalkozásterv: Élelmiszer információ, összetétel, biztonság, allergének, termőföldtől földtől az asztalig Témakörök: Az élelmiszerekre vonatkozó információk helyes alkalmazása. Ételcímkék értelmezése. Allergének.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.