Fejlesztési cél: A tanulók ismereteket szereznek a táplálkozáshoz kapcsolódó környezeti hatásokról, környezetszennyezés, maradék felhasználás, energiafogyasztás. Megismerik a gasztronómia az ételkészítés, ételválasztás, az étkezés módját és hatásukat az egészségre. Képesek tudatosan választani és felelős döntést hozni étkezéskor egyensúlyban annak szociális emocionális szerepével és hatásával. Ismereteket szereznek arról, hogy más népeknek, vallásoknak saját étkezési szokásai vannak, amire képesek lesznek tekintettel lenni. Tisztában van azzal, hogy az ételek milyen alapanyagból készülnek és jellemzően milyen tápanyagot tartalmaznak. Értelmezni tud a témában grafikonokat, infógrafikákat.
1. Foglalkozásterv: Táplálkozás és környezet Témakörök: Táplálkozáshoz kapcsolódó, a termőföldtől az asztalig, környezeti hatások, környezetszennyezés, maradék felhasználás, energiafogyasztás. 
2. Foglalkozásterv: Gasztronómia és egészség Témakörök: A gasztronómia az ételkészítés, ételválasztás, az étkezés módja és hatásuk az egészségre. Más népek, vallások, kultúrák étkezési szokásai. A hagyományos és divatos konyhatechnikák hatása a szervezetre. Az ételek összetétele, milyen alapanyagból készülnek és jellemzően milyen tápanyagot tartalmaznak. Grafikonok, infógrafikák értelmezése.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.