Fejlesztési cél: Képességei fejlődjenek, hogy tudja mi a különbség a tudományosan igazolt betegség diagnózishoz kötött diéták és a reklámok, nem szakmai alapon kialakított, önként vállalt speciális étkezési szokások között. Ismerje a gyakoribb krónikus betegségekhez kapcsolódó diéták főbb elemeit. Tudjon helyesen reagálni, ha segítségre van szükség. Tudja hol, hogyan keressen hiteles, tudományosan megalapozott információt. Legyen tisztában a szélsőséges táplálkozási szokások hosszú távú lehetséges következményeivel. Képes legyen a szaktárgyakban, mint kémia, biológia, fizika, matematika, stb. tanultakat a saját véleménye kialakításában alkalmazni a táplálkozás és életmód területén is. 
1. Foglalkozásterv: Diéták, táplálkozási irányzatok Témakörök: Tudományosan igazolt betegség diagnózishoz kötött diéták és a nem szakmai alapon kialakított önként vállalt speciális étkezési szokások közötti különbség. A legfontosabb ismeretek az alapvető segítségnyújtáshoz. A leggyakoribb krónikus betegségekhez kapcsolódó és a különböző mentes étrendek (pl.: vegetáriánus) főbb elemei. A média hatása az étrendre. 
2. Foglalkozásterv: Táplálkozási trendek, divatok Témakörök: A tudományos bizonyítékok hierachiája, hogyan ítéljünk meg egy állítást. A média közvetítette aktuális étrendek, népszerű táplálkozási irányzatok megalapozott ismereteken alapuló elemzése (tények és tévhitek). Divatos táplálkozási trendek, fogyókúrák értékelése, előnyök és lehetséges veszélyek.

pojekt logo

 

Minden jog fenntartva 2022.