Az egészségügyi ellátás során a legnagyobb gondosság mellett is kialakulhat egészségkárosodás az ellátás következményeként. Ennek hátterében az esetek döntő többségében olyan hiányosságok állnak, amiket megfelelő szervezéssel, oktatással, a végzett tevékenység kismértékű megváltoztatásával, egy‐egy új technika elsajátításával és alkalmazásával ki lehet védeni. Annak érdekében, hogy ezekkel a lehetőségekkel élni tudjanak, tapasztalatunk szerint az egészségügyi szolgáltatók munkatársainak speciális ismeretekre, szakmai támogatásra van szükségük.

Erre biztosít jó lehetőséget a 2007 óta kéthavi rendszerességgel (egy tanévben 5 alkalommal, október-június között) megrendezésre kerülő NEVES Betegbiztonsági Fórumsorozat.

A Fórum célja a beteg- és dolgozói biztonság javítása, fejlesztése, módszertani ajánlások kidolgozása, és a betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra fejlesztése.

Témáink betegbiztonsági vonatkozású problémakörökhöz kapcsolódnak, többek között a NEVES jelentési rendszerhez, valamint az EFOP 1.8.0-VEKOP-17-2017-00001 „Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése” című projekt Betegbiztonsági alprojektjének munkacsoportjai által készített eredménytermékekhez, e mellett aktuális betegbiztonsági kérdések megvitatására terjednek ki.

A rendezvényekre várjuk kórházigazgatók, ápolási- és minőségügyi vezetők, orvosok, ápolók, döntéshozók, finanszírozók, civil szervezetek, valamint minden olyan szakember jelentkezését, akik elhivatottak a betegbiztonság javítása iránt

Az összejövetelek formája interaktív, jellemzően kölcsönös tapasztalatcserére, információ-átadásra, tanulásra kerül sor, melynek eredményeként a gyakorlatban hasznosítható ajánlások kerülhetnek kidolgozásra. Minden Fórum egy kiemelt téma köré szerveződik, melyet vitaindító előadást követően egy-egy felkért szakértő moderál. Az események során részben a létező hazai adatokra alapozva, (pl.: NEVES program), részben a nemzetközi szakirodalom bemutatása mentén zajlik az eszmecsere. A fő témák mellett lehetőséget biztosítunk az aktualitások megbeszélésére, egy-egy tanulságos eset rövid bemutatására is. A Fórumokon lehetőség nyílik az egészségügyi ellátással összefüggő nemkívánatos események hátterében feltárt okokból való tanulásra, kapcsolódó jógyakorlatok megismerésére. A Fórumok segítségével formálódik a résztvevők közös tudása, gondolkodásmódja, egységessé válik a szemléletmód és a fogalomhasználat.

A Fórum látogatása bárki számára ingyenesen lehetséges, de előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvényeket megelőzően a NEVES program hivatalos honlapján közzé tesszük a következő alkalom tematikáját tartalmazó meghívót. A Fórumokon elhangzott előadások és a bemutatott szakmai anyagok - a Fórumsorozat indulásától kezdve - szintén elérhetőek a honlapon. (http://info.nevesforum.hu/)

További információ:
+36 1 488 7600
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://info.nevesforum.hu/

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk