A NEVES betűszó a NEm Várt ESemények kifejezésből származik, ezt a nevet kapta az a hazai program, melyet a WHO ajánlása alapján hoztak létre. A NEVES program két fő elemből áll: a jelentési rendszerből és a betegbiztonsági Fórumból.

A NEVES jelentési rendszer egy olyan online felület, amelyen keresztül a hazai egészségügyi ellátó intézmények jelenleg 21 témában tudják jelenteni az egészségügyi ellátással kapcsolatos nem várt eseményeket. Az adatgyűjtés célja az események hátterében rejlő okok feltárásának, az abból való tanulásnak a támogatása. A konkrét okok ismeretében az intézmények olyan célzott megelőző intézkedéseket tudnak hozni, melyek jelentősen képesek csökkenteni a hasonló események újbóli előfordulásának esélyét. Az adatok jelentése anonim és önkéntes, a rendszer az intézmények számára ingyenesen elérhető.

A weboldal elérhetősége: nevesforum.hu

A NEVES Fórum egy alulról szerveződő, a szakemberek által megfogalmazott igények talaján formálódott mozgalom. A kéthavonta megrendezésre kerülő rendezvényeken kórházigazgatók, ápolási- és minőségügyi vezetők, orvosok, ápolók, döntéshozók, finanszírozók, civil szervezetek, valamint minden olyan szakember részt vesz, aki elhivatott a betegbiztonság javítása, az egészségügyi dolgozók biztonságának fejlesztése iránt. Az összejövetelek formája interaktív, cél a kölcsönös tapasztalatcsere, információ-átadás, tanulás, és a gyakorlatban hasznosítható ajánlások kidolgozása. A Fórum látogatása bárki számára ingyenesen lehetséges, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A rendezvényekről összefoglaló készül, mely az előadás anyagokkal együtt elérhető a hivatalos honlapon: nevesforum.hu

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk