Kisfilmek

A kórházakban és a járóbeteg-szakrendelőkben számos kockázat és veszély rejlik a gyógyító folyamatokban mind a betegek, mind az ellátók számára. Ebben a támogató munkában a projekt is aktívan részt vett. Lakossági kmapányt indítottunk az országban 20 településen, amikor is oktató filmek segítségével szakértők hívták fel a figyelmet arra, mit tudnak tenni maguk a betegek és hozzátartozóik a betegbiztonsági kockázatok csökkentése érdekében.  A levetített filmek a honlapon is elérhetők és megtekinthetők. 

Gyöngyi 45 éves, szeretne lefogyni pár kilót. Azt hallotta barátnőjétől van egy internetről beszerezhető csodaszer, ami megoldja a gondokat. Nem is tétovázik, el is kezdi szedni. A kilók olvadnak, de más tünetek is jelentkeznek. Újabb internetes szerhez fordul, még rosszabbul lesz. Az orvosának nem beszél a csodagyógyszerekről, ezért a doktor nem tudja a helyes diagnózist felállítani. Ez akár Gyöngyi életébe is kerülhet! Ön ne legyen Gyöngyi! Minden jelentéktelennek tűnő információt osszon meg orvosával és csak megbízható forrásból származó gyógyszereket használjon!

A krónikus betegségek megfelelő gyógyszereléssel kezelhetőek, de ehhez a beteg együttműködésére is szükség van! Kisfilmünk egy mindennapi szituáción keresztül mutatja be mi történik, ha nem szedjük az orvos által felírt gyógyszereket vagy azt gondoljuk, mi jobban tudjuk, mont a doktor és önkényes terápiába kezdünk.

Az egészségünk a tét, ne vegyük félvállról!

Konzultáljon orvosával, bízzon szakmai tudásában! Ő az, aki eldöntheti, Önnek valóban szüksége van e antibiotikumos kezelésre. Az antibiotikum nem minden betegségre jelent megoldást. Túlzott fogyasztása akár komolyabb problémákhoz is vezethet! Kisfilmünk segítségével tudjon meg mindent az antibiotikumok helyes használatáról!

pojekt logo

Készült az EFOP-1.8.0-VEKOP-17-2017-00001
„Egészségügyi ellátórendszer szakmai módszertani fejlesztése”
kiemelt projekt keretében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

facebooktwitterrss

sz2020 also infoblokk